Koliko meso može da stoji u zamrzivaču? Pravila za svaku vrstu
Iako stručnjaci kažu da je sigurno da meso zamrznemo u originalnom pakovanju, za zamrzavanje duže od dva meseca preporučuju umotavanje mesa plastičnom folijom ili stavljanje u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, a možete i da ge jednostavno stavite u plastičnu vrećicu zajedno s originalnim pakovanjem.
Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima
Prema FDA-i, američkoj Agenciji za hranu i lekove, pile u zamrzivaču može biti i do godinu dana. Ako zamrzavate komade, poput pilećih prsa, bataka i krila, savetuje se korišćenje u narednih 10 meseci. Iznutrice ne bi trebalo čuvati više od tri ili četiri meseca. Kada se radi o svežem mesu, poput govedine, teletine i jagnjetine, ono može stajati i po nekoliko meseci u zamrzivaču, u zavisnosti od vrste mesa.
Prerađena svinjetina, poput slanine, kobasica, viršli i šunke, ne bi se smela čuvati u zamrzivaču duže od jednog ili dva meseca.
FDA preporučuje da se sirovi odresci u zamrzivaču čuvaju od šest do dvanaest meseci, a kremenadle, zbog kostiju, mogu stajati nešto kraće, od četiri do šest meseci. Pečeno meso može se čuvati od četiri meseca do godinu dana. Za sirovu svinjetinu važe slična pravila kao i za govedinu.
Pročitajte još: Bez hemikalija: Napravite sami smesu za ČIŠĆENJE PROZORA od samo dva sastojka
Nezavisno o kojoj vrsti mlevenog mesa je reč, ne bi trebalo da se čuva duže od tri ili četiri meseca.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU