Kako skuvati meko, ali ne tečno jaje? Tajna je u brojanju!
Ako volite da jedete jaja, ali nikada niste sigurni koliko bi ih dugo i kako trebalo kuvati da bi postala tvrdo, srednje ili meko kuvana, evo pravila vezanih za to.
Pročitajte još: MIT ili istina: Razdvojena postelja OSVEŽAVA BRAK?
Stavite jaja u šerpu, prekrijte ih vodom dva centimetra iznad vrha, sipajte malo soli ili nekoliko kapi sirćeta, poklopite i ostavite da voda provri, pa sklonite sa ringle, ali ne otklapajte.
Meka se kuvaju oko tri munuta.
Za meko kuvana trebalo bi da posudu ovako ostavite 3-5 minuta i dobićete jaja sa mekim belancetom i tečnim žumancetom, koja se jedu kašičicom. Srednje kuvana jaja dobićete ako posudu tako ostavite šest minuta, pa ih stavite nakratko u hladnu vodu.
Pročitajte još: Mars je danas ušao u Blizance: Iskoristite ovaj aspekt, tražite povišicu ili zavedite nekog!
Najviše vremena će vam biti potrebno da biste dobili tvrdo kuvana. Kada šerpu sklonite sa ringle, ne skidajte poklopac, već jaja ostavite još 12-15 minuta u vreloj vodi.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU