Predlog za nedeljni ručak: Svinjski gulaš sa pivom (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

14. 03. 2021. 000000 14:00

Foto: Printscreen/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1 kg. svinjskog mesa plećka, but ili vrat koji sam ja koristila jer mi je najukusniji
  • 2 čena belog luka
  • 3 komada paradajza
  • 1 kocka za supu juneća ili sa povrćem
  • 500 ml. piva
  • 4 kašike ulja
  • 3 grančice peršuna
  • 2 kašike pavlake
  • 1.5 kašika aleve paprike
  • 2 kašike paradajz pirea ako nemate, može i bez
  • so, biber i tucana paprika po ukusu

Potrebno je: Hamburger za VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - ZDRAV! (RECEPT)

Luk isecite na režnjeve, stavite u šerpu, posolite, propržite malo luk,da omekša. Dodajte meso isečeno na kocke i sitno seckan beli luk pustite da meso malo uhvati koricu.

Zatim dodajte pivo, pola litre vode, alevu papriku (ako imate paradajz pire). Kad prokuva ubacite i kocku, seckan peršun, so, biber i tucanu papriku po ukusu. Poklopite i kuvajte oko 50 minuta.

Pročitajte još: Ako ne volite da pržite meso u ulju postoji drugo rešenje: Recept za POHOVANO BELO MESO IZ RERNE

Nakon 50 minuta ubacite i paradajz isečen na sitne kockice. Kuvajte dok meso ne omekša ( da se raspada). Kada je meso lepo skuvano ubacite 2 kašike kisele pavlake. Kuvajte jos par minuta i sklonite gulaš sa ringle. Prijatno.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU