Ideja za ručak: PUNJENE PAPRIKE sa mesom (RECEPT)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 10 komada manjih paprika
- 400 gr. mesa (svinjsko ili juneće) mleveno
- 70 gr. pirinča oblo zrno
- 2 komada paradajza
- 1 glavica luka isečen na kocke
- 1 kašika paradajz pirea
- 2 čena belog luka
- 50 ml. ulja
- 700 ml. vruče vode
- 1 kocka za supu
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 kašičice bibera
- 1/3 kašičice tucane paprike
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 grančica peršuna
Uputstvo za pripremu:
Paprike oprati očistiti od peteljki i semenki i na par mesta ih izbockati sa strane.
Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)
Luk iseći na kocke, staviti u tiganj sa uljem, propžiti da omekša, dodati mleveno meso, sitno seckan beli luk, kašiku paradajz pirea, so, biber, 1 kašičicu aleve paprike i tucanu papriku, dodati malo vode da se meso lakše razdvoji (da ne ostanu grudvice) dinstati oko 5 minuta. Kada je meso gotovo, dodati pirinač i sve lepo promešati.
Papike puniti sa kafenom kašikom (bar je meni tako najlakše). Paprike zatvarati sa komadićima paradajza.
U tiganju/šerpi u kojoj smo dinstali meso, sipate oko 30 ml. ulja, 1 kašiku aleve paprike i jednu kocku za supu (isitnite je prstima) Stavite tiganj/šerpu na ringlu da se zagreje i lepo istopi kocka i aleva parika.
Prelite paprike sadžajem iz tiganja,a zatim sa 700 ml. vode. Od gore naseckajte peršun.
Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)
Prekrite paprike folijom, Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni sat vremena, nakon sat vremena sklonite foliju i pecite ih jos 40-60 minuta, sve zavisi od rerne.
Kada dobiju ovako lepu koricu, paprike su gotove.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU