Pravimo brzu poslasticu: Recept za LEDENE KOCKE (FOTO/VIDEO)
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Za koru je potrebno:
- 6 jaja
- 6 kasika šećera
- 5 kasike brasna
- 2 kasike kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 3 kasike ulja
Preliv za koru:
- 250 ml vode
- 1 casa šećera
Pročitajte još: Jelo koje ste u detinjstvu obožavali, a volite ga i danas: Recept za musaku sa slaninicom (FOTO/VIDEO)
Fil:
- 1l mleka
- 10 kasika šećera
- 6 kasika brasna
- 1 puding sa pavlakom
- 1 vanil sećer
- 250gr margarina
Priprema
Umutite belanaca u čvrst sneg, dodajte sećer, žumanca, brašno, ulje, prašak za pecivo, kakao i sipajte u pleh pa pecite na 200 stepeni. Kad je gotova ostavite da se ohladi. Sećer i vodu sjedinite pa vruć sirup prelijte preko hladne kore.
Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)
Mleko, sećer sipajte u posudu za kuvanje. Izvadite malo mleka da razmutite u njega brašno i puding pa kad provri mleko sipajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi. Margarin umutite, dodajte hladan fil i sve zajedno dobro umutite.
Gotov fil premažete preko kore i stavite u frižider. Čokoladu otopite i prelijete preko. Za glazuru sam koristila crnu i belu čokoladu. Brza i veoma ukusna poslastica. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU