Koja strana aluminijumske folije je bolja: Mat ili sjajna?
Teorija o upotrebi aluminijumske folije u kuhinji kod svakoga je drugačija. Zagovornici pripremanja hrane na sjajnoj strani reći će da reflektuje više toplote, pa jelo na kraju ima hrskaviju koricu, dok oni koji preferiraju kuvanje na mat strani smatraju kako ona bolje provodi toplotu i stvara ujednačenu površinu za pečenje.
Pročitajte još: Ovo će vam promeniti život: Kako pravilno otkinuti foliju (VIDEO)
Istina je da aluminijumska folija nema pravu i krivu stranu i na koji god način je koristite, ustvari ste u pravu.
Razlika u "finišu" stvar je proizvodnje, objašnjavaju stručnjaci iz američkih Reynolds Kitchens koji već 70 godina proizvode sve što vam je ikada trebalo u kuhinji. Folija se kod proizvodnje "valja" u slojevima. To je proces u kom se folija pomoću topline i zatezanja dovodi do željene debljine.
Pročitajte još: Tresete SLANIK da bi posolili hranu: Ne blamirajte se i pogledajte kako se PRAVILNO koristi (VIDEO)
Dva sloja folije obrađuju se u isto vreme kako ne bi došlo do pucanja. Na mestima gde jedan sloj folije dotiče drugi nastaje mat strana. A sjajna strana nastaje na mestima koja nisu u doticaju. Osim u kuhinji, možete je upotrebljavati i u ostaku doma na različite načine.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU