Spremite ROLOVANE PILEĆE ŠNICLE: Korak po korak do savršenog ručka (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

07. 03. 2021. 000000 08:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 par pilećih šnicli
  • 200 gr suvog vrata
  • 100 gr kačkavalja
  • malo senfa
  • soli..bibera 
  • crvena slatka paprika

Još je potrebno:

  • prezle nekoliko kašika
  • brašno     
  • 3 jaja
  • ulje
  • papirni ubrusi

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Meso iseći na šnicle, pa ga izlupati između folije tanko Svaku šniclu dobro posoliti, pobiberiti, posuti paprikom, namazati senfom i dodati beli luk u granulama. Zatim na meso staviti listove suvog vrata i kaćkavalja.

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

 Uviti u rolnicu i zaviti u foliju. Ostaviti u frižider da odstoji sat vremena.

Foto: privatna arhiva

Razbiti i umutiti jaja  i malo posoliti. Rolnoce najpre provući kroz jaja, brašno, ponovo kroz jaja i prezle. Pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.

Pročitajte još: Ideja za ručak: Kako se pravi DOMAĆA SUPA SA PILETINOM? (RECEPT)

Kad lepo zarumen vaditi na papirrne ubruse. Servirati uz krompir pire.

Foto: privatna arhiva

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU