Da li i vi sipate vruću vodu u džezvu kada kuvate kafu? Stručnjaci ističu zašto to nije dobro
Često kada smo u žurbi umesto da sačekamo da voda za kafu provri sipamo vruću vodu iz bojlera kako bismo ubrzali proces. Međutim, stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju ističu da je ovo velika greška.
Kažu da je uvek bolje da sačekamo da hladna voda provri, a evo i objašnjenja.
Pročitajte još: Mučite muku sa smrdibubama? Evo kako da ih se rešite uz EFIKASNE metode!
- Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati 'otrovnom', u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka - objašnjavaju stručnjaci.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU