Ideja za ručak: Kako se pravi DOMAĆA SUPA SA PILETINOM? (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

06. 03. 2021. 000000 14:30

Foto: Printscreen/ Instagram/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Potrebno vam je:

  • 2 bataka sa karabatkom;
  • 1  pileća leđa;
  • 3 šaragarepe;
  • Dve bele zeleni;
  • 1/4  veze peršuna;
  • So
  • 3 barena krompira;
  • 300 ml. kuvanog paradajza;
  • Kašika brašna;
  • So, biber, kašika šećera.

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

U šerpu od 5l, stavite piletinu i zelen, ravnu kašičicu soli i nalite sa 4 l. vode. Stavite da se kuva oko sat ipo. Da se povrće lepo skuva, a piletina pusti sve sokove i masti. Kad počne da kuva, obavezno skidajte penu, da supa ne bi bila mutna. Piletinu kupujem na pijaci, mnogo mi je lepša i masnija nego one iz prodavnica. Kada je supa kuvana, izvadite zelen i piletinu, a supu zakuvajte sa rezancima. Piletinu možete jesti tako kuvanu, a možete je i zapeći u rerni, što je meni mnogo lepše. Kuvanu piletinu stavite na pek papir, posolite i ubacite u zagrejanu rernu na 240 ° oko 15, 20 minuta. Recept za domaće rezance imate u ranijim postovima.

E sad paradajz sosić. U šerpicu stavite 30 gr. putera, pustite da se istopi da dodajte kašiku brašna, promešajte, sipajte i 300 ml. kuvanog paradajza, kašiku šećera i so i bibera po ukusu. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok se sosić ne zgusne.

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

Krompir obarite posebno. Ako ga budete kuvali sa supom, pustiće skrob i supa neće biti tako lepa. Po želji baren krompir mozete iseći na četvrtine, lepo začiniti (so, biber, tucana ...) malo nauljiti i zapeći sa piletinom, bude savršen.

Uz ovaj ručak kod mene je obavezan ren, koji se savršeno uklapa uz sve ovo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU