Za užinu ili večeru: Pravimo ukusnu PITU SA PEČURKAMA I BELIM MESOM (VIDEO)
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Potrebno je:
- 500 gr pečurki
- 500 gr kora za gibanicu
- 500 gr belog mesa
- 1 praziluk
Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)
Za preliv:
- 4 jaja
- 1dcl ulja
- 1/2 l kisele vode
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Pileće meso probarite i sameljete u električnom secku. Praziluk iseckate, zatim propržite na malo ulja. Dodati očišćene i iseckane pečurke i sve zajedno pržite, pred kraj dodate mleveno meso kao i začine.
Jaja umutite mikserom, sipate ulje i kiselu vodu, prašak za pecivo. Kore ređate u podmazan ili obloženu pleh. Svaku prvo premažete premazom od jaja, a na svaku drugu premazanu koru stavite fil.
Pročitajte još: Zdrav i ukusan ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem (FOTO)
Ređate tako dok ne potrošite materijal. Isečete pitu na kocke i prelijete sa ostatkom premaza. Pecite na 220 stepeni oko 30min. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU