Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

04. 03. 2021. 000000 14:00

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Pročitajte još: SUTLIJAŠ sa belom čokoladom i lešnicima: Poslastica koju svi volimo (RECEPT)

Ovu torticu naša kuvarica Didy je pravila u kalupu od 14 cm, a vi ako pravite za kalup od 26-28 duplirajte sve sastojke.

Spoj keksa, soka od pomorandze i noisete čokolade je fantazija.

U vanglicu stavite 150 gr mlevenog keksa, 50 gr istopljenog putera, 3, 4 kašike soka pomorandže, nekoliko kapi arome pomorandže i dve kašike mleka.

Sjedinite, pa stavite u kalup. Pritisnite nekom čašom da bi bilo ravno, pa kalup stavite u frižuder.

Pročitajte još: GRIZ, SUVO GROŽĐE I ORASI: Idealan kolač za sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)

Sada istopite 150 gr noisete čokolade sa 100 ml slatle pavlake. Sve vreme mešajte da ne zagori. Istopljenu čokoladu sipajte u činiju u kojoj ćete mutiti, pa ostavite da ohladi. Kada se ohladila dodajte 250 gr maskarpone sira, 5 kašika soka od pomorandže, par kapi arome pomorandže i 50 gr nekog krema po izboru.

Umutite mikserom. Fil neće biti baš gust, ali to je u redu jer će ga čokolada i krem stegnuti u frižideru. Ostavite je u frižider na 4, 5 sati.

Napravite ganaš sa 50 gr noisete čokolade, 20 gr crne čokolade, 70 gr slatke pavlake i nekoliko kapi arome pomorandže. Stavite sastojke u džezvu ili neku manju šerpicu, mešajte sve vreme da ne bi zagorelo. Ostavite da se malo prohladi i stegne, pa prelite preko tortice.

Pročitajte još: Brz doručak ili večera: Danas pripremamo neprevaziđene kiflice (FOTO/VIDEO)

Ostavite pola sata da se stegne ganaš u frižideru. Šećer je izostavljen jer je keks sam po sebi dovoljno sladak, kao i slatka pavlaka, čokolada i krem. Vi ako baš volite slađe, stavite prah šećera po ukusu u fil.

Uživajte u ovoj neprikosnovenoj poslastici.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU