SUTLIJAŠ sa belom čokoladom i lešnicima: Poslastica koju svi volimo (RECEPT)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 100 ml. vode
- 110 gr. pirinča oblo zrno
- 200 ml. slatke pavlake
- 70 gr. bele čokolade
- 100 gr. mlevenih pečenih lešnika
- 3 ravne kašike šećera
- 30 gr. putera
- 1 kašika arome od vanile
- dve kesice vanil šećera
Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)
Uputstvo za pripremu:
U šerpu sipajte mleko, vodu i ostavite da prokuva. Dok se mleko polako zagreva, pirinač operite u više voda i ostavite da stoji u vreloj vodi. Kada su mleko i voda prokuvali, u šerpu ubacite pirinač (bez vode u kojoj je stajao). Kuvajte na laganoj vatri uz često mešanje, da ne zagori. Kada se pirinač lepo skuvao i zgusnuo, sipajte slatku pavlaku, vanil šećer, aromu vanile i belu cokoladu.
Pročitajte još: Da li ste jeli GRILIJAŠ ŠTANGLE? Pravile su se u vreme naših baka, a i danas su popularne (FOTO/RECEPT)
Mešajte dok ne prokuva (što bi rekli, dok ne baci prvi ključ) zatim ubacite šećer i lešnike. Ostavite jos 2 - 3 minuta i sklonite šerpu sa šporeta. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Služite toplo ili hladno, kako volite, ukrasite sa komadićima lešnika, malinama ili nakim drugim voćem. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU