Desert koji možete seći sa svih strana, a imaćete nezaboravni zalogaj (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 100 gr mlevenih oraha
- 200 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml jogurta
- 2 kašike kakaa
- 100 gr suvog grožđa
Još je potrebno:
- 2 pudinga od vanilie ili slatke pavlake
- 100 gr bele čokolade
- 2 kašike ulja
Pročitajte još: Naučite još jedan odličan recept: Ovoga jutra pravimo najfiniju i najmekšu punjenu pitu (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo prosejano, orahe, jogurt, ulje, suvo grožđe i kakao i sve izmešati dobro.
Foto: Privatna arhiva
Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati smesu, a onda izravnati. Peći na 190 stepeni C oko 60 min. Pokriti krpom, pa kad odmori i ohladi se istresti na tanjir i preseći na dva dela.
Pročitajte još: Volite domaću supu? U tom slučaju napravite i domaće rezance (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Puding skuvati po upustvnu, pa dok je vruć premazati delove gde su sečeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri, pa preliti kuglof.
Pročitajte još: Po receptu starih majstora: Brzi, ukusni salčići sa kvascem (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Po želji ukrasiti žele bombonama. Ohlađen potpuno seći. Vrhunska poslastica jednaka torti. Uživajte!