Po receptu starih majstora: Brzi, ukusni salčići sa kvascem (FOTO)
Delimo sa vama jedan starinski, a omiljeni recept naše Kuvarice manje zbori, za ukusne, brze, salčiće sa kvascem.
Na youtube kanalu naše kuvarice možete pogledati ceo postupak.
Za salčiće sa kvascem vam je potrebno:
- 500 gr brašna
- 1/2 kvasca
- 1 kašika šceća
- 1 kašičica soli
- 2,5 dcl mlake vode
- 1 puna kašika istopljenog sala
Za premaz:
- 350gr sala
Pročitajte još: Ovo još niste probali: Sva deca ih obožavaju, a izgledaju kao sladoled, samo slan (FOTO)
Priprema:
U brašno stavite so, šećer, kvasac, vodu i zamesite testo. Ostavite testo da naraste. Zatim ga rastanjite i premazujete testo, pa ga preklapate.
Ostavite testo da odmori 15-20 min. Ponovo ga rastanjite oklagijom i premazujete sa istopljenim salom i preklapate. Ostavite ga da odmara još 15 min.
Zatim ga rastanjite i sečete na pravougaonike i svaki filujete pekmezom. Stavljate u pleh i ostavite da odstoji u plehu još 15min.
Pečete u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Uzivajte. Salo možete iseći i na kockice, staviti u šerpu, sipati malo vode i topiti salo.
Pročitajte još: Budi sva čula: Desert u čaši spreman za tren, sa samo nekoliko sastojaka (FOTO)
Kad se istopi procedite i stavite na hladnoću da se stegne. Ujedno dobijete i malo čvaraka od istopljenog sala. Iscedite ih i posolite odlični su tako vrući.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU