Bolove u mišićima uklanja JORGOVAN (9 recepata)

26. 02. 2021. 000000 17:00

Foto: Piksabej

Grčevi i upalu mišića ruski vidari leče prirodnim tinkturama. Dobro je poznato da za bolove ui mišićima u Rusiji svi prvo koriste senf, ali i oblog od meda.

Pročitajte još: Napravite domaće bombone koji olakšavaju bolove u grlu i sprečavaju suv kašalj

Med
Oblog sa medom dobro pomaže kod grčeva. Zagrejte med, obilno namažite bolno mesto i umotajte ga peškirom ili pamučnom krpom. Ostavite da deluje pola sata, a zatim isperite.

Limun

Utrljajte sveži, isceđeni sok od limuna u stopala i mušiće svakog jutra i večeri. Ovo će vam pomoći da sprečite grčeve.

Senf

Ako osetite grč, odmah stavite na bolno mesto oblog od senfa ili senfovo ulje. Na takav način ćete zagrejati mišiće i ublažiti bol i utrnulost.

Iscedite limun Foto: Piksabej

Timijan

Deset grama timijana stavite u 100 ml votke i ostavite 14 dana da odstoji. Uzimajte 10-15 kapi 3 puta dnevno pre obroka. Tretman traje tokom dve nedelje.

Pročitajte još: Recept za dugovečnost ruskog hirurga FEDORA UGLOVA koji je OSVOJIO PLANETU: Pozitivne misli, fizički rad i – 100 čučnjeva

Lipa
Supenu kašiku cveta lipe prelijte čašom ključale vode. Ostavite pola sata da odstoji, procedite. Popijte 50 ml čaja 3 puta dnevno.

Beli luk

Jednu glavicu belog luka oljuštite, iseckajte i stavite u 200 ml biljnog ulja. Ostavite 24 sata da odstoji u frižideru. Uzimajte 5 ml sredstva tri puta dnevno.

Lovorov list

Sto grama mlevenog lista lovora stavite u 500 g biljnog ulja. Ostavite 2 nedelje da odstoji na tamnom mestu, nakon toga procedite. Utrljajte sredstvo u kožu na mestima gde se često pojavljuju grčevi.

Sakupite latice jorgovana Foto: Depozit

Jorgovan

Posudu od 500 g napunite cvetnim laticama jorgovana i dodajte votku ili medicinski alkohol. Ostavite dve nedelje da odstoji na tamnom mestu. Utrljajte tinkturu u bolno mesto ujutro i uveče.

Pročitajte još: Slatki KROMPIR je dobar za srce, a odličan za NOVČANIK

Ren

Pomešajte 100 g svežeg izrendanog korena rena sa 250 ml maslinovog ulja i 250 g meda. Dobro promešajte masu i stavite u frižider. Uzimajte jednu supenu kašiku smese 3 puta dnevno pre jela. Tretman traje nedelju dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU