Kako šargarepu iskoristiti kao dodatak jelu ili samostalno jelo, otkriva nam baka Jela (FOTO/VIDEO)

23. 02. 2021. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1/2 kg šargarepe
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veza belog luka
  • 1 crvena paprika
  • so
  • biber
  • beli luk
  • ulje maslinovo

Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)

Priprema:

Na ulju propržiti seckn mladi crni luk, pa dodati seckan beli lik i papriku. 

Foto: Privatna arhiva

Kad se izdinsta ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekne oko 20 min. Posloliti, pobiberiti i dodati peršunov list.

Pročitajte još: Današnji predlog za ručak: Pomfrit, varivo i bečka šnicla (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Baka Jela je šargarepu servirala uz pileće bele šnicle.

Pročitajte još: Čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo (FOTO/VIDEO)

Evo recepta i za šnicle:

Meso iseći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti belim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i maslinovog ulja malo i sve izjednačiti. 

Foto: Privatna arhiva

Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 min. Peći na suvom tiganju ili roštilju. Pred kraj posuti sitno seckanim belim lukom. Fantaszija ukusa, uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU