ZA SVA ČULA: Pohovane palačinke sa piletinom, pečurkama i kačkavaljem (FOTO)

21. 02. 2021. 000000 15:00

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy_kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na njenom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

A naš današnji izbor pao je na pohovane palačinke sa piletinom, pečurkama i kačkavaljem.

Pročitajte još: Kuvarica Didi je sa samo 7 godina umesila prvi hleb, a sad nam prenosi tajne kuvanja

Recept za palačinke imate sačuvan u pričama pod nazivom *brze palačinke*.

To je recept po kom će vam palačinke bukvalno uvek uspeti.

Priprema:

Između 500-550 gr piletine isecite na sitne kockice, začinite sa biberom, origanom, tucanom paprikom, kašikom senfa i posolite po ukusu.

Propržite piletinu na jednoj kašiki ulja, pa dodajte 10 seckanih pečuraka. Propržite još 4, 5 minuta i sklonite sa šporeta.

Pročitajte još: SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)

Na sredinu palačinke stavite piletinu, rendani kačkavalj, preklopite levu i desnu stranu ka sredini, pa urolajte palačinku.

Ovo je količina za desetak palačinki

Umutite 2 jaja, sa prstohvatom soli i spremite prezle. NJih najbolje stavite na foliju, a kada završite samo je zgužvate i bacite.

Palačinke prvo umočite u jaja, zatim u prezle. Pržite ih na ulju na srednjoj temperaturi. Čim ih izvadite iz tiganja odmah ih stavite na puno salveta/ubrusa da upiju višak ulja.

Pročitajte još: Ovakve još niste probali: Ukusne pletene krofne koje idu uz sve (FOTO/VIDEO)

Sosiće naravite sa 100 gr majoneza, 100 gr pavlake, malo soli i malo soka od limuna.

Osnovu možete da podelite na 2 dela. U 1 ubacite seckani peršun i beli luk, a u drugi krastavčiće isečene na sitne kockice. Možete ih pohovati i sa mlevenim mesom proprženim sa lukom, sa kačkavaljem i šunkom ili sirom.

Ukusi su različiti, a mogućnosti je mnogo, pa ko šta voli nek izvoli. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU