Umesi, seckaj, izrendaj i evo sjajnog zalogaja na tanjiru (FOTO/VIDEO)

21. 02. 2021. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

Za testo:

  • 200 ml mlake vode
  • 10 gr kvasca
  • malo šećera i soli
  • 350 gr brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za nadev:

  • 100 gr seckane šunkarice ili neku salamicu
  • 50 gr suve kobasice
  • malo kečapa
  • malo tvrđi sir
  • kačkavalj
  • maslinke
  • čeri paradajz
  • origano

Pročitajte još: Recept starijih generacija: Može da bude slan, sladak, užina ili večera, vi birate (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Napraviti glatko testo i pokriti ga da odmori. Razviti što tanje i iseći prema veličini okruglog pleha (ja sam veličine 30 cm prečnika).

Foto: Privatna arhiva

Premazati kečapom ili tomato paradajzom. pPeko iseckanu šunkaricu i kobasicu, a sir narendati, maslinke na krugove, razbacati čeri paradajz, origano i malo maslinovog ulja.

Pročitajte još: Savršena poslastica uz kaficu i druženje: Jednostavan mirisni kolač sa čokoladom (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

 Peći na 230-250 stepeni oko 15 minuta.

Pročitajte još: Obradujte ukućane: Danas pravimo ČOKO MAK ŠTURDLICE (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Uživajte.

Pročitajte još: Hrskave i mekane ROLNICE SA ČVARCIMA: Ideja za današnju užinu (FOTO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU