Kačamak njoke kao najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)

11. 02. 2021. 000000 16:30

Foto: Privatna arhiva

Za njoke je potrebno:

  • 400 ml vode
  • 160 gr kukuruznog brašna
  • malo soli
  • 200 gr kisele pavlake
  • 2 kašike kiselog mleka
  • 100 gr suve kobasice
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • peršunov list

Pročitajte još: Kako da od jednog testa napravite dva peciva? Tajnu nam otkriva baka Jela (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U vodi skuvati kačamak (vodu posoliti) oko 2-3 min. Skloniti sa šporeta. Tepsiju 35x25 cm dobro premazati uljem. 

Foto: Privatna arhiva

Kašiku umočiti u vodu i vaditi tanje njoke i ređati u tepsiju. Izmešati pavlaku, kiselo mleko 50 gr rendanog kačkavalja i peršunov list.

Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Starinska kolač torta naših baka (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Preliti njoke i svaku njoku prekriti listom kobasice. Posuti ostatkom kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći u rerni oko 25 min na 200 stepeni C.

Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Može kao samostalno jelo ili kao dodatak jelu.

Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Vrhunsko jelo je spremno za degustaciju. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU