Kačamak njoke kao najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)
Za njoke je potrebno:
- 400 ml vode
- 160 gr kukuruznog brašna
- malo soli
- 200 gr kisele pavlake
- 2 kašike kiselog mleka
- 100 gr suve kobasice
- 100 gr rendanog kačkavalja
- peršunov list
Pročitajte još: Kako da od jednog testa napravite dva peciva? Tajnu nam otkriva baka Jela (FOTO/VIDEO)
Priprema:
U vodi skuvati kačamak (vodu posoliti) oko 2-3 min. Skloniti sa šporeta. Tepsiju 35x25 cm dobro premazati uljem.
Foto: Privatna arhiva
Kašiku umočiti u vodu i vaditi tanje njoke i ređati u tepsiju. Izmešati pavlaku, kiselo mleko 50 gr rendanog kačkavalja i peršunov list.
Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Starinska kolač torta naših baka (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Preliti njoke i svaku njoku prekriti listom kobasice. Posuti ostatkom kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći u rerni oko 25 min na 200 stepeni C.
Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Može kao samostalno jelo ili kao dodatak jelu.
Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Vrhunsko jelo je spremno za degustaciju. Uživajte!