Kako da od jednog testa napravite dva peciva? Tajnu nam otkriva baka Jela (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- malo ulja (3 kašike)
- 1 jaje
- 500-550 gr brašna
Za nadev:
- 100 gr sira
- 3 kašike džema
- 1 žumance
Za premazivanje:
- žumance
- susam
Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Starinska kolač torta naših baka (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku, dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje, brašno, so i zamesiti lepo glatko mekše testo.
Foto: Privatna arhiva
Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm, pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance, pa izjednačiti.
Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatana arhiva
Testo iseći na kvadrate, pa u sredinu ubaciti po kašičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada, pa staviti kao nadev džema.
Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Poređati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom.
Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)
Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekani kao pena.