Kako da od jednog testa napravite dva peciva? Tajnu nam otkriva baka Jela (FOTO/VIDEO)

10. 02. 2021. 000000 09:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • malo ulja (3 kašike)
  • 1 jaje
  • 500-550 gr brašna

Za nadev:

  • 100 gr sira
  • 3 kašike džema
  • 1 žumance

Za premazivanje:

  • žumance
  • susam

Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Starinska kolač torta naših baka (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Rastopiti kvasac u mleku, dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje, brašno, so i zamesiti lepo glatko mekše testo. 

Foto: Privatna arhiva

Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm, pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance, pa izjednačiti.

Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatana arhiva

Testo iseći na kvadrate, pa u sredinu ubaciti po kašičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada, pa staviti kao nadev džema. 

Pročitajte još: Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Poređati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom.

Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)

Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekani kao pena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU