Recept koji se najviše traži na internetu: Danas pripremamo LAZANJE (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- kore lazanja
- 200 gr mlevenog mesa
- 100 gr suvog (šunka)
- 1 veza mladog crnog luka
- 1 veza belog luka
- 50 ml ulja
- 1 jaje
- so, biber
Za bešamel sos:
- 30 ml ulja
- 2 kašike brašna
- 450 ml vode ili mleka
- 3 čena belog luka
- biber
- so ili suvi začin
- peršunov list
Pročitajte još: Staro srpsko jelo: Suva paprika punjena pasuljem
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni i beli luk, dodati na kockice šargarepu, pa kad se uprži dodati mleveno meso i još malo pržiti.
Foto: Privatna arhiva
Dodati so, biber i peršunov list. U šerpu sipati ulje, dodati 2 kašike brašna, pa pržiti da porumeni.
Pročitajte još: Slatko, sočno i ZDRAVO: Punjene jabuke su najukusniji zimski SLATKIŠ
Foto: Privatna arhiva
Dodati drobljen beli luk, i još malo pržiti. Dodavati vodu da bude ređi sos. Ubaciti rendan parmezan (kačkavalj), posoliti, pobiberiti i dodati seckani peršun.
Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatana arhiva
Manju tepsiju premazati uljem. Listove lazanja bariti oko 2 minuta i osušiti malo krpom. Poređati na dno tepsije 2-3 lista lazanje, pa ubaciti nekoliko manjih kutlača sosa.
Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA
Foto: Privatna arhiva
Ponoviti još jednom isto. Na sredinu istresti nadev, dodati sos, i lazanje. Završavamo sa sosom. Peći na 200 stepeni C oko 60 min da se dobro zarumeni. Vrhunsko!