Šef Marko je hranio Dačića, Vučića i Šojgua, a tajkunima na jahti je poslužio nešto NEVEROVATNO
Hranio je državnike i političare, kraljeve i prestolonaslednike, predsednike i tajkune, glumce i slavne ličnosti. Marko Radosavljević je naš čuveni šef koji zna šta srpska elita voli da jede.
Pročitajte još: Da li ste razmišljali da zakupite PRIVATNO OSTRVO? Možda nije nemoguće...
Dobro je poznato da Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, ceo život pazi na liniju. Ipak, kada da "sebi oduška" onda poruči nešto stvarno gurmanski!
- Dok je bio premijer Ivica Dačić je voleo kada mu spremim karakačansko jagnje sa Homolja i u njemu je izuzetno uživao - ističe Marko, šef kuhinje u hotelu "Mona Plaza".
Dačić drži dijetu, ali voli karakačansko jagnje!
Uvek je najzanimljivije kako se hrane važni političari, odnosno "bezbedonosno zanimljive osobe". Psebno je bio intrigantan banket koji je pravljen u čast Sergeja Šojgua, ministra odbrane Ruske Federacije. Marko je za Šojgua spremio pravi srpski "švedski sto" sa ćevapčićima, pilećim rolnicama, paštetom od čvaraka, gibacinu sa sirom, butkice u kiselom kupusu...
Pročitajte još: Da li ste razmišljali da zakupite PRIVATNO OSTRVO? Možda nije nemoguće...
Dok se u kuhinji sve pušilo od spremanja hrane čovek iz BIA je mirno stajao i posmatrao svaki pokret kuvara. Ispred vrata je mirno sedeo pas, nemački rkatkodlaki ptičar.
Dok mi kuvamo, čovek iz BIA gleda i ćuti.
- Prelep pas me gleda u oči, kao da sve razume, a kada mu ponudim hranu on neće ništa da uzme. Reč je psu koji je specijalista za eksploziv i savršeno je dresiran da niko ne može da ga hrani osim njegovog vodiča - seća se Marko.
Toma Momirović privatno jede sarme, a sa gostima "stareno meso" sa sosovima.
Pročitajte još: GOTOVO: Prva aviokompanija najavila da traži KOVID PASOŠ, a u aprilu još jedna
Raskošna je bila trpeza i za Aleksandra Vučića kada je došao na dan otvaranja hotela, ali ne zna čime se poslužio. Međutim, za Tomu Momirovića, ministra građevinasrtva, saobraćaja i inrastrukture, do detalja zna šta voli.
Palma je gurman, samo konkretno - pečenje!
- Kada dođe na ručak sa bratom uvek jedu domaću kuhinju poput musake, ćufte ili sarme. Međutim, kada je sa zvaničnim gostima uvek poruči "stareno (odležano) meso" i dodamo selekciju sosova - ističe Marko.
Pročitajte još: Narodne NOŠNJE vredne milion dinara promovisaće Jadar: DVE godine su ih šile četiri vezilje!
Organizovao je i jubilarni rođendan Dragana Bjelogrlića. Glumac nije bio izbirljiv, ali je tražio specijalnu selekciju sireva, kao što su livanjski i paški, koji se slažu sa vinom.
- Od svih političara Palma je, zaista, poseban, jer voli konkretno pečenje i roštilj - zaključuje
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU