Za zaposlene domaćice: Kako "osvežiti" STARI hleb
01. 02. 2021. 000000 17:30
Ako vam je važno da hleb koji jedete uvek bude svež, a desi se da ste zaboravili da kupite veknu tog dana ili su se pekare zatvorile, ne očajavajte. Postoji vrlo jednostavan trik uz čiju pomoć ćete i malo bajatije pecivo uspešno "osvežiti".
Pročitajte još: Gnjecave, masne, tvrde: Primenite jednostavan TRIK do savršenih prženica
Zagrejte rernu. Stari hleb stavite pod jak mlaz vode iz česme, ali nakratko, tek da se malo navlaži, pa ga spustite u tepsiju i ubacite u rernu, uključenu na 180 stepeni. Ostavite ga da se "dopeče" oko pet-šest minuta.
Dobićete svež hleb sa hrskavom koricom, koji je sasvim ukusan, a pritom ćete tom tehnikom na duže staze uspeti i malo da uštedite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU