Konačno će vam uspeti: Evo kako da pravilo gajite ZAČINSKE BILJKE u svojoj kuhinji
Obožavamo začinsko bilje, neprestano želimo da ga ugostimo u saksiji u svojoj kuhinji, ali svaki put ista priča - posle nedelju dana propadne. Prvo pravilo za branje začinskog bilja je da što više berete, više će rasti.
Pročitajte još: Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine
Većini začina treba česta berba kako bi postale bujnije i dobro oblikovane. Sa druge strane, prilikom odabira biljke za zaksiju, razmislite koje začine najviše koristite u kuhinji i koji vam najčešće trebaju u pripremi jela.
U nastavku se nalaze tri najčešće začina koja se uzgajaju u posudama na kuhinjskom prozoru.
Bosiljak
Ova biljka uspeva čak i kada se uzgaja u loncima. Ukoliko ovoj biljci omogućite dobro izdrenirano tlo i puno sunca, nećete imati problema sa uzgojem. Bosiljak voli čestu berbu i podsticaćete njegov rast svakim kidanjem listića.
Pročitajte još: Naučnici utvrdili 10 razloga zašto neki ljudi TEŠKO MRŠAVE, a OSMI je PRESUDAN
Obavezno uklonite sve cvetne pupoljke koji se pojave, jer jednom kada bosiljak počne cvetati, ukus lišća je lošiji.
Nana
Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME
Postoji mnogo vrsta nane koje možete čak posaditi, sve zajedno u jednu veću posudu. Listove možete dodavati u pića, voćnu salatu, a suve koristiti za pripremu zimskog čaja. Menta voli obilnu vlagu i bogato tlo, a i odličan je borac protiv lošeg zadaha iz usta pa je možete i grickati.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU