SAVRŠEN RUČAK: Danas pripremamo gulaš sa pilećom džigericom (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 350-400 gr pileće džigerice
- 2 veće glavice crnog luka
- 200 ml kisele pavlake
- 2 šargarepe
- ulje
- so, biber
- peršunov list
Pročitajte još: VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa kad omekne dodati na krugove šargarepu i to dalje dinstati. Džigericu iseći na pola, pa i nju ubaciti. Dodati 200 ml vode i kuvati da omekne.
Foto: Privatna arhiva
Posle 20 min. ubaciti pavlaku i nju malo ostaviti da provri. Dodati so i biber, a ako je ređe može kašičica brašna.
Pročitajte još: ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Na kraju staviti seckan peršunov list. Kao prilog krompir, testenina, pirinač. Uživajte u svakom zalogaju.
Pročitajte još: Za doručak, ručak ili večeru: Sjajne punjene slane korpice (FOTO/VIDEO)