VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)

27. 01. 2021. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 600 gr svinjske kolenice
  • 300 gr od svinjke plećke
  • 200 gr šunke
  • 1 glavica crnog luka
  • zrna bibera
  • so, lovorov list
  • po želji 2 jaja
  • plastična flaša
  • 1/2 kesice želatina (5 gr)
  • 1 glavica belog luka

Pročitajte još: ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U lonac staviti da se kuva meso. Dodati glavicu luka, lovorov list, zrno biber i soli po želji. Kad se meso skuva i ostane malo tečnosti meso iseći na krupne delove, pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.

Foto: Privatna arhiva

Flaši iseći gornji deo, pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu. U tečnost još toplu rastvoriti želatin i sipati u flašu. Dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso.

Pročitajte još: Za doručak, ručak ili večeru: Sjajne punjene slane korpice (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pokriti flašu kesom (može od zamrzivača) i staviti u frižider do sutradan, bar 12 sati da se stegne. 

Pročitajte još: Prva po ukusu i kvalitetu: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. Ja sam u sredinu stavila i kuvana jaja. Predobar ukus derkorativno i može da stoji u frižideru par dana. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU