PRVO pravilo je da se kuva u HLADNOJ i posoljeno vodi, a drugo je ključno za PIRE bez grudvica

27. 01. 2021. 000000 15:30

Foto: Depozitfoto

Iako i domaćica-početnica može lako da ga pripremi, pire-krompir lako može da se pretvori u kulinarski promašaj. To se neće dogoditi ako budete sledili jednostavna pravila:

Pročitajte još: Evo koliko dugo tvrdi i meki SIREVI mogu stajati u frižideru

  • Birajte krompir sa najviše skroba, jer ćete ga najlakše izgnječiti.
  • Krompire secite na jednake komade kako neki ne bi bili prekuvani, a pojedini nedovoljno kuvani.
  • Kada ga isečete, stavite ga u hladnu posoljenu vodu (nemojte u ključalu), poklopite i ostavite da tečnost provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sve dok ne omekša.
  • Pre nego što ga izgnječite, bitno je da ga potpuno ocedite. Tako će ukus biti "puniji".
  • Mleko koje dodajete u krompir mora da bude toplo, a puter omekšao na sobnoj temperaturi da biste dobili ujednačenu smesu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU