PRVO pravilo je da se kuva u HLADNOJ i posoljeno vodi, a drugo je ključno za PIRE bez grudvica
27. 01. 2021. 000000 15:30
Iako i domaćica-početnica može lako da ga pripremi, pire-krompir lako može da se pretvori u kulinarski promašaj. To se neće dogoditi ako budete sledili jednostavna pravila:
Pročitajte još: Evo koliko dugo tvrdi i meki SIREVI mogu stajati u frižideru
- Birajte krompir sa najviše skroba, jer ćete ga najlakše izgnječiti.
- Krompire secite na jednake komade kako neki ne bi bili prekuvani, a pojedini nedovoljno kuvani.
- Kada ga isečete, stavite ga u hladnu posoljenu vodu (nemojte u ključalu), poklopite i ostavite da tečnost provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sve dok ne omekša.
- Pre nego što ga izgnječite, bitno je da ga potpuno ocedite. Tako će ukus biti "puniji".
- Mleko koje dodajete u krompir mora da bude toplo, a puter omekšao na sobnoj temperaturi da biste dobili ujednačenu smesu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU