Baka Jela nam OTKRIVA TAJNI SASTOJAK vrhunskih faširanih šnicli (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 500 gr mlevenog mesa (mešavina)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo sredine hleba
- 1 jaje
- malo crvene slatke mlevene paprike
- mleveni biber
- malo prezli
Pročitajte još: RUČAK ZA 10+: Danas pravimo grašak sa mlevenim mesom (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Hleb potopiti u mleko, pa ostaviti malo da odstoji, a zatim ga iscediti i staviti u meso. Dodati sitno seckan luk, i jedan i drugi, jaje, papriku, biber, prezle i dobro izjednačiti.
Foto: Privatna arhiva
Ruke malo premazati uljem, vaditi kuglice i malo ih pritisnuti rukama i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Pročitajte još: SLADOKUSCI, PREPUSTITE SE: Danas pravimo sočni, čokoladni kolač sa voćem (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Malo ih premazati ulje i peći na 200 stepeni C oko 45 min.
Pročitajte još: Fantastičan zaboravljeni desert: KOH OD PIRINČA omiljena poslastica našeg detinjstva (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Prilog po izboru, u ovom slučaju je krompir pire.