Otkrivamo tri tajne zbog čega su JAPANKE uvek vitke i sporije stare
Tajna svežeg i mladolikog izgleda, ali i savršene figure kod žene iz Japana je u zdravoj ishrani, ali i japanskoj kulturi serviranja malih porcija.
Pročitajte još: Prvi put - AJDE, drugi put - nema smisla, ali TREĆI PUT - aman čoveče! Zašto je TREĆA preljuba KOBNA?
NJihova ishrana većinom se sastoji od ribe, algi, voća, soje, pirinča, povrća i zelenog čaja. Osim što je zdrava, sva ta hrana ima i učinak protiv starenja, zbog čega je nekada teško odrediti koliko godina ima neka žena iz Japana.
Žene u Japanu gotovo uvek jedu obroke pripremljene kod kuće...
Naomi Morijama, autorka knjige “Japanke ne stare i ne goje se” otkrila je neke tajne dugovečnosti i večne mladolikosti čudesnih Japanki.
Pročitajte još: Psiholog Marina savetuje: Šta uraditi kada on kaže da mu "TREBA PROSTORA"?
1. Žene u Japanu gotovo uvek jedu obroke pripremljene kod kuće koji se većinom sastoje od grilovane ribe, kašike pirinča, kuvanog povrća, supe, zelenog čaja i voća. Japanke konzumiraju čak 10 odsto ukupne konzumacije ribe na svetu, a čine samo dva odsto svjetske populacije.
2. Hrana se lagano kuva ili griluje, a umesto hleba, Japanke jedu pirinač. Uobičajeni japanski doručak čine komad ribe, pirinač, tofu, alge, supa, mladi luk, omlet i zeleni čaj, sve u malim porcijama. Pirinač jedu za svaki obrok i to je najveća razlika između načina života na Istoku i Zapadu.
Pročitajte još: Četiri jednostavna objašnjenja zašto žene NE RAZUMEJU muškarce
3. Slatki deserti su retkost u japanskoj kuhinji, a i kada se jedu uvek je reč o malim količinama. Nije da Japanke ne vole čokoladu i kolače, već jednostavno su svesne posledica i štetnih uticaja slatkiša na zdravlje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU