NIKADA uveče, pomorandža se jede UJUTRU i to iz dobrog razloga
Nutricionisti preporučuju da je zdrav jutarnji ritual da pojedete pomorandžu ili da od nje nacedite sok.
Pročitajte još: Da li imate kukuruzno brašno? Nećete verovati šta možete njime da OČISTITE
Visok sadržaj vitamina C u pomorandžama stimuliše proizvodnju belih krvnih zrnaca u organizmu, čime se poboljšava imunitet. Obilje vitamina C u pomorandžama deluje i efikasno u sprečavanju razvoja pojedinih vrsta raka, kao što su rak kože, dojke, pluća i debelog creva.
Jedan od najvažnijih flavonoida koji pomorandže sadrže u izobilju je hesperidin. Istraživanja pokazuju da ovaj flavonoid snižava nivo lošeg holesterola u organizmu.
Pročitajte još: Da li je bolje zaspati GLADAN ili SIT? Jedan način sprečava gojaznost
Pomorandža ima i antiupalna svojstva. Upravo ta svojstva pomažu u olakšavanju bola u slučaju artritisa i ukočenosti mišića i zglobova.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU