POSNA SLANA KREKER TORTA! Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 1 konzerva tunjevine (180 gr)
- 150 - 200 gr margarina
- 200 gr posnog majoneza
- 1 kašika senfa
- 300 gr posnih krekera
- prepečenog susama 50 gr
- 2 kisela krastavca
- 2 šargarepe kuvane
- 2 krompira kuvana
- 1 kisela paprika
- 50 gr pečenog kikirikija
- 200 ml presola iz krastavaca
Pročitajte još: FANTASTIČAN PILAV sa suvim rebrima, integralnim pirinčem i mladim lukom (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.
Foto: Privatna arhiva
Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo.
Pročitajte još: Za današnji posni ručak: Pasulj sa pindžurom (FOTO/VIDEO)
U poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.
Foto: Privatna arhiva
Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem.
Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.