POSNA SLANA KREKER TORTA! Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (FOTO/VIDEO)

12. 01. 2021. 000000 11:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 konzerva tunjevine (180 gr)
  • 150 - 200 gr margarina
  • 200 gr posnog majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 300 gr posnih krekera
  • prepečenog susama 50 gr
  • 2 kisela krastavca
  • 2 šargarepe kuvane
  • 2 krompira kuvana
  • 1 kisela paprika
  • 50 gr pečenog kikirikija
  • 200 ml presola iz krastavaca

Pročitajte još: FANTASTIČAN PILAV sa suvim rebrima, integralnim pirinčem i mladim lukom (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.

Foto: Privatna arhiva

Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. 

Pročitajte još: Za današnji posni ručak: Pasulj sa pindžurom (FOTO/VIDEO)

U  poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.

Foto: Privatna arhiva

Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem. 

Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU