TRK PO VITAMIN P: Evo kako nam pomaže, a dobit je VIŠESTRUKA

16. 01. 2021. 000000 16:20

Foto: Depozitfoto

U časopisu "Nutrition" objavljeno je istraživanje koje je pokazalo da su osobe čija ishrana obiluje flavonoidima imale za 31 odsto manji rizik od moždanog udara.

Pročitajte još: RECEPT ruskog akademika LJudmile Grigorijevne Pučko koji UBIJA VIRUSE

Inače, za flavonoide se neretko koristi i naziv vitamin P. Ovo ime skovano je tridesetih godina prošlog veka kako bi se opisao skup jedinjenja koji daju pigment biljkama i za koje se verovale da imaju važna zdravstvena svojstva. Skoro vek kasnije, ova jedinjenja su poznata kao flavonoidi. Oni su direktno povezani sa poboljšanom cirkulacijom, nižim krvnim pritiskom i smanjenim nivoima holesterola.

Pročitajte još: TRI imuno bombe koje treba piti popodne, a jedan je od listova koje BACAMO

Danas je poznato između 4.000 i 6.000 različitih vrsta i znamo da su odgovorni za mnoge ukuse i mirise voća i povrća, kao i da ih štite od mnogih bakterija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU