Rešenja iz prirode: Dva prirodna sastojka za snižavanje krvnog pritiska
Cimet i luk su posebno korisni za osobe s visokim pritiskom kažu mnoga istraživanja.
Cimet
Nekoliko je studija potvrdilo kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok krvni pritisak.
Pročitajte još: Imaju više GVOŽĐA od mesa, a jeftiniji su!
Foto: Deposit
Luk
Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na sveetu ekspresno smanjuje visok krvni pritisak. Luk opušta krvne sudove i proširuje ih, zbog čega krv lakše cirkulira pa se pritisak smanjuje.
Pročitajte još: Probajte ČAROBNI PRAH koji je deset puta bolji od zelenog čaja
Važno je znati kako je luk najbolje gnječiti prije konzumiranja, jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćan spoj kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU