Za današnji posni ručak: Pasulj sa pindžurom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

06. 01. 2021. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 500 gr krupnog pasulja
  • 2 glavice luka
  • lovorov list
  • zrno bibera, malo
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika pindžura ili ajvara
  • ulje
  • so,biber
  • peršunov list

Pasulj dobro oprati, pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu, pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera  i jednu glavicu sitno seckanog luka.

Pročitajte još: Korak po korak: Napravite sa decom kućicu od medenjaka! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva, a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulja i naseckan crni luk, pa ga propržiti.

Foto: Privatna arhiva

Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mlevenog bibera. Na kraju ubaciti kašiku pindžura ili ajvara. Probati pa na kraju posoliti.

Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Pustiti par min, da vri pa staviti seckan peršunov list. Naš pasulj je gotov. Fantastičnog ukusa. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU