Za današnji posni ručak: Pasulj sa pindžurom (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 500 gr krupnog pasulja
- 2 glavice luka
- lovorov list
- zrno bibera, malo
- 3 čena belog luka
- 1 kašika pindžura ili ajvara
- ulje
- so,biber
- peršunov list
Pasulj dobro oprati, pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu, pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera i jednu glavicu sitno seckanog luka.
Pročitajte još: Korak po korak: Napravite sa decom kućicu od medenjaka! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva, a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulja i naseckan crni luk, pa ga propržiti.
Foto: Privatna arhiva
Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mlevenog bibera. Na kraju ubaciti kašiku pindžura ili ajvara. Probati pa na kraju posoliti.
Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Pustiti par min, da vri pa staviti seckan peršunov list. Naš pasulj je gotov. Fantastičnog ukusa. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU