Da li ste ove zime pili KUVANO VINO sa karanfilićem? A, da li znate koliko je lekovito?
Karanfilić je poreklom iz Inodnezije, ali onda je ova biljka proširena širom sveta. Zanimljivo je da raste u tropskim krajevima poput Brazila, Šri Lanke i Madagaskara, a najviše se koristi zimi.
Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!
Dobro je poznato da je eterično ulje karanfilčića efikasno protiv bakterija i parazita. Tačnije, karanfilić uništava patogene mikroorganizme, koji izazivaju mnoge opasne infekcije. On takođe ima fungicidno, anestetičko i antikancerogeno dejstvo.
Ovaj začin sadrži eugenol, kariofilen i tanin, koji imaju takva antimirobna sredstva. Ove materije putuju krvotokom i na putu ubijaju sićuššne parazite i njihove larve. Zbog toga svojstva se koristi u raznim antiparazitskim terapijama.
Japanski naučnici su otkrilida sadrži antioksidanse koji sprečavaju oštećenje ćelija, a to je naročito važno kao prevencija kanceral
Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST
Recept za kuvano vino:
Deset karanfilića stavite u pola litra crvenog vina. Dobro zatvorite i ostavite 3 nedelje da odstoji na tamnom mestu. Uzimajte čajnu kašičicu sredstva 1-3 puta dnevno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU