Započnite ručak zdravo: Supa sa pilećim krilcima i penastim knedlama (FOTO/VIDEO)

04. 01. 2021. 000000 10:40

Foto: Depozit

Potrebno je:

  • 600 gr pilećih krilaca
  • 2 šargarepe
  • manji celer
  • 1 paknat
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 5-6 kašika griza
  • 1 veće jaje
  • malo ulja
  • soli, bibera, peršuna list

Pročitajte još: Božićna trpeza zaslužuje dobru tortu: REFORMA od 5 sastojaka (RECEPT)

Priprema:

U šerpu narendati pola šargarepe, pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvato oko 50 min. 

Foto: Privatna arhiva

Pola sata pre nego što se supa skuva, razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti, pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom, pa dodati žumance i polako promešati. 

Foto: Privatna arhiva

Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati, i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu.

Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ali ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Poklopiti i ostaviti 2 min. lagano da vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti. Vrhunska!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU