Započnite ručak zdravo: Supa sa pilećim krilcima i penastim knedlama (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 600 gr pilećih krilaca
- 2 šargarepe
- manji celer
- 1 paknat
- 1 mala glavica crnog luka
- 5-6 kašika griza
- 1 veće jaje
- malo ulja
- soli, bibera, peršuna list
Pročitajte još: Božićna trpeza zaslužuje dobru tortu: REFORMA od 5 sastojaka (RECEPT)
Priprema:
U šerpu narendati pola šargarepe, pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvato oko 50 min.
Foto: Privatna arhiva
Pola sata pre nego što se supa skuva, razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti, pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom, pa dodati žumance i polako promešati.
Foto: Privatna arhiva
Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati, i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu.
Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ali ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Poklopiti i ostaviti 2 min. lagano da vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti. Vrhunska!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU