ŠTITE SRCE, SPREČAVAJU PREVREMENO STARENJE: Evo zbog čega je dobro jesti ljubičaste namirnice
Kada razmišljate o hrani, ljubičasta sigurno nije prva boja koje se setite, ali kada je naše zdravlje u pitanju, ljubičaste namirnice donose niz prednosti.
Pročitajte još: Čudesna KONOPLJIKA: Ženama vraća mogućnost za POTOMSTVO
Ako želite da popravite određene aspekte zdravlja, da se dobro osećate ili samo da se relaksirate, moćne ljubičaste namirnice i te kako će vam biti od pomoći. Iako ovakva hrana možda nije svakodnevna na vašem jelovniku, za ceo organizam je dobro birati ljubičasto, evo i zašto.
LJubičaste namirnice sprečavaju prevremeno starenje
LJubičastu boju namirnice duguju pigmentu zvanom antocijanin, koji je snažan antioksidans i zaštitnik koji pomaže u smanjenu rizika od raka, jača pamćenje i doprinosi zdravom starenju.
LJubičaste namirnice štite srce
LJubičasto voće i povrće bogato je flavonoidima, odnosno jednima od najmoćnijih fitohemikalija. Flavonoidi su dobri za srce, kardiovaskularni sistem i snižavaju rizik od srčanih bolesti.
Patlidžani, kupus, luk, artičoke, grožđe, šljive, smokve, borovnice, kupine
LJubičaste biljke:
Čak i biljke ljubičaste boje, poput lavande, povoljno deluju na vaše zdravlje. Osim divnog mirisa koji lavanda dodaje proizvodima za negu kose i kože, ova biljka popravlja cirkulaciju i smanjuje teskobu, nesanicu i depresiju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU