Lekovito, a ukusno: Stari ruski lek slatko od ŠIŠARKI (RECEPT)
U borbi protiv virusa gripa i drugih bolesti koje nastaju kao posledice pada imunitea, vaši najbolji prijatelji mogu da postanu jeline šišarke.
Ako ih pripremite na način koji predlažu Irina Volovik i Natalija Vasilenko, budite uvereni da je u vašim rukama čudo koje će pomoći da imate imunitet kao Supermen!
Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta
Jeline šišarke su lako dostupne i besplatne, budući da ih ima gotovo svuda, a prvi i najvažniji korak je pronaći čisto mesto gde rastu ove mirišljave četinarske lepotice pune zdravlja. Mogu se brati do kraja jula, a za pripremu je potrebno oko dvadeset mladih, mekih šišarki dužine palca. Za recept mogu da posluže i tvrđe, starije šišarke, ali njih treba izbegavati.
Koriste se mlade šišake, beru se do jula.
Tinktura od šišarki
Čudesna tinktura od šišarki podiže imunitet, smiruje kašalj, ublažava bronhitis i probleme sa plućima, okrepljuje organizam i očvršćuje zglobove i kosti. Prema receptu Irine Volovik, za pripremu ove tinkture, osim dvadesetak malih šišarki, potrebna je i votka.
Pročitajte još: RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA
Recept za tinkturu Irene Volovik
Operite šišarke i dobro ih osušite. Svaku šišarku presecite na pola i stavite u teglu (za teglu od litre potrebno je 20 manjih šišarki).
Presecite šišarke na pola i zalijte votkom.
Kad napunite teglu prepolovljenim šišarkicama, nalijte do vrha votkom ili 40% alkoholom. Teglu dobro zatvorite i ostavite da odstoji dve nedelje na tamnom mestu. Tinkturu procedite i čuvajte u zatvorenoj staklenoj posudi.
ročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)P
Slatko od šišarki
Slatko od šišarki je drevna ruska poslastica, ali i lek, osmišljen da "prevari" decu koja vole slatkiše, a imaju probleme sa plućima i imunitetom ili drugim bolestima. Recept Natalije Vasilenko, koji uspešno leči bronhitis i bolesti pluća, a deca ga obožavaju.
Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST
Recept Natalije Vasilenko
Krajem proleća uberite jeline šišarke na čistom mestu, operite ih i stavite u posudu za kuvanje. Priprema: koliko imate šišarki, srazmerno tome dodajte vodu i šećer: na kilogram šišarki sipa se litar vode (da šišarke budu prekrivene) i kilogram šećera. Sve se stavi na vatru i pusti da ključa pet minuta, a potom se skloni na stranu da odstoji 10 do 12 sati.
Uklanjajte penu da slatko bude bistro Foto: Depozit
Po isteku vremena proceduru treba ponoviti. Tečnost se stavi na ringlu, a kad provri, kašikom se uklanja pena da sirup ne bi bio mutan, već providan. Posle pet minuta ključanja, posuda se skloni i ostavi da odstoji 10 do 12 sati.
Slatko se kuva tri puta i ostavi da odmori!
Posle ovog perioda, sirup po treći put treba da provri, pena se skida dok smesa ključa, a zatim, dok je još vruće, u sterilisane tegle sipa se vrelo slatko. Od kilograma jelinih šišarki dobićete oko dva kilograma slatka.
Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!
Ovaj lekoviti sirup, koji se koristi po potrebi, uglavnom pre jela, jača pluća, zglobove i kosti i pomaže u borbi protiv bolesti koje nastaju zbog slabljenja imuniteta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU