Domaće pecivo za svečanu novogodišnju trpezu: Zabavite se (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 200 gr kiselog mleka
- 100 ml slatkog mleka
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 1 jaje
- oko 500 gr brašna
- 100 gr euro krema
- žunace za preemazivanje
- korica limuna krem za punjenje (može džem ili slane sir)
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer ostaviti da zapeni. Dodati kiselo meleko, jaje, koricu limuna, brašno soli i zamesiti glatko testo.
Pročitajte još: Dosadilo vam je KUVANO VINO? Isprobajte odličan recept za KUVANI DžIN
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
U donji deo staviti nadev, pa uviti ne do kraja sasvim i sastaviti donje krajeve. Staviti zeki oči može od borovnice ili aronice kao i nos, a jezik imitacija od žele bombone.
Foto: Privatna arhiva
Pokriti da malo poraste, premazati žumancem i peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom.
Pročitajte još: Posni obrok koji se jede bez hleba: Danas pravimo PUNJENI KROMPIR (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Posuti prah šećerom i vanilin šećerom Uživajte..
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU