Domaće pecivo za svečanu novogodišnju trpezu: Zabavite se (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

28. 12. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 200 gr kiselog mleka
  • 100 ml slatkog mleka
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 1 jaje 
  • oko 500 gr brašna
  • 100 gr euro krema
  • žunace za preemazivanje
  • korica limuna krem za punjenje (može džem ili slane sir)

Priprema:

Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer ostaviti da zapeni. Dodati kiselo meleko, jaje, koricu limuna, brašno soli i zamesiti glatko testo.

Pročitajte još: Dosadilo vam je KUVANO VINO? Isprobajte odličan recept za KUVANI DžIN

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

U donji deo staviti nadev, pa uviti ne do kraja sasvim i sastaviti donje krajeve. Staviti zeki oči može od borovnice ili aronice kao i nos, a jezik imitacija od žele bombone.

Foto: Privatna arhiva

Pokriti da malo poraste, premazati žumancem i peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom.

Pročitajte još: Posni obrok koji se jede bez hleba: Danas pravimo PUNJENI KROMPIR (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Posuti prah šećerom i vanilin šećerom Uživajte..

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU