Malo kipi, malo prska, a mnogo mora da se RIBA! Ovako to rade iskusni kuvari
Ribanje šporeta posle spremanja ručka ili večere za mnoge domaćice prava je noćna mora. Postoji jednostavan trik koji pomaže da jelo ne iskipi.
Pročitajte još: Banane za DORUČAK? Zašto bi ipak trebalo da razmislimo?
Naime, veruje se da drvena kašika sprečava prekomerno stvaranje toplote u loncu, čime se onemogućava preterano kuvanje, ali to nije istina.
Tajna je - drvena kašika...
Istina je da trik sa drvenom kašikom deluje na dva načina. Prvi je da će ona neutralisati mehuriće kada dođu u kontakt sa njenom vodootpornom površinom, pa se zbog toga uzavrela voda povlači. Drugo, mehurići su stvoreni od kipuće vode i pune se parom. Ukoliko dodirnu bilo šta, čija je temperatura manja od 100 stepeni, oni će nestati.
Pročitajte još: Kako brzo odmrznuti meso, povrće i voće?
Drvena kašika i varjača imaju manje od 100 stepeni, pa na taj način dolazi do razbijanja mehurića.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU