Malo kipi, malo prska, a mnogo mora da se RIBA! Ovako to rade iskusni kuvari

01. 01. 2021. 000000 16:20

Foto: Depozitfoto

Ribanje šporeta posle spremanja ručka ili večere za mnoge domaćice prava je noćna mora. Postoji jednostavan trik koji pomaže da jelo ne iskipi.

Pročitajte još: Banane za DORUČAK? Zašto bi ipak trebalo da razmislimo?

Naime, veruje se da drvena kašika sprečava prekomerno stvaranje toplote u loncu, čime se onemogućava preterano kuvanje, ali to nije istina.

Tajna je - drvena kašika...

Istina je da trik sa drvenom kašikom deluje na dva načina. Prvi je da će ona neutralisati mehuriće kada dođu u kontakt sa njenom vodootpornom površinom, pa se zbog toga uzavrela voda povlači. Drugo, mehurići su stvoreni od kipuće vode i pune se parom. Ukoliko dodirnu bilo šta, čija je temperatura manja od 100 stepeni, oni će nestati.

Pročitajte još: Kako brzo odmrznuti meso, povrće i voće?

Drvena kašika i varjača imaju manje od 100 stepeni, pa na taj način dolazi do razbijanja mehurića.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU