Probajte već danas: Otkrivamo TAJNI SASTOJAK za vrhunske, mekane, prozirne PALAČINKE

26. 12. 2020. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 200-250 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 100 ml piva
  • 200 ml mleka
  • ulje za prženje

Nadev: po izboru ( ja sam orah sa prah šećerom)

Priprema:

U činiju razbiti i žicom umutiti jaja. Dodati malo soli, zatim ulje, pivo, mleko i brašno. Sve sjediniti i napraviti ređe testo.

Foto: Privatna arhiva

Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku, posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini.

Pročitajte još: Predlog za savršen doručak: Slani punjeni CVETIĆI posuti semenkama (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želji.

Pročitajte još: Posni obrok koji se jede bez hleba: Danas pravimo PUNJENI KROMPIR (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Evo predloga: džem, orasi, sir, jaja. Sve to uviti, preliti pavlakom i jajetom i narendati kačkavalj.

Pročitajte još: Napravite smuti od NARA: Ukusan i okrepljujuć (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Zapeći, a potom filovati medom. Možete staviti nadev, pa pohovati. Sve te recept imate na kanalu samo prelistajte. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU