Kako brzo odmrznuti meso, povrće i voće?

Kristina LJubisavljević

24. 12. 2020. 000000 14:40

Foto: Deposit

Gotovo svakodnevno je pri pripremanju obroka potrebno da nešto odmrzavamo jer obično kupimo unpared, pa nam to stoji u frižideru.

Meso

Ako ste prehotnog dana zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača postoji brzo rešenje. U posudu sipajte hladnu vodu i u nju potopite dobro zatvorenu kesu mesa. Za manje od sat vremena biće odmrznuto i spremno za pečenje. Da biste ubuduće to još brže činili, pre zamrzavanja meso isecite.Isti način odmrzavanja važi i za ribu.

Pročitajte još: Uz pomoć ova TRI NAČINA proverite jesu li jaja sveža

Povrće

Najbolje je da smrznuto povrće kuvate u posudama za kuvanje na pari ili da ga stavite u slanu kipuću vodu. Nemojte da ga prekuvate, da bi zadržalo boju, hranljive sastojke, ukus i miris.

Pročitajte još: Niste ni znali, ali evo kako još možete da upotrebite MASLINOVO ULJE u kući?

Voće

Voće uglavnom gubi punu strukturu i ukus kada se odmrzava, ali najmanje ako se stavi u cediljku na sobnoj temperaturi i pusti lagano da se topi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU