Pita krompiruša bez kora: Uživajte u tradicionalnom receptu koji se sprema u samo nekoliko koraka (FOTO/VIDEO)

21. 12. 2020. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Jelo koje će oduševiti sve generacije.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 2 krompira srednje veličine
  • 100 gr hlebnog brašna
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • 70 ml kisele vode
  • 70 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • biber

Pročitajte još: Slatke, a ne lepe se za zube: Napravite domaće KARAMELE (RECEPT)

Priprema:
 
Krompir narendati. Jaja umutiti mikserom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kukuruzno brašno, ulje, kiselu vodu.

Foto: Privatna arhiva

Ubaciti krompir, dodati so, biber i sve dobo izjednačiti. Pleh dobro podmazati i pobrašnjaviti ili obložiti pek papirom.

Pročitajte još: Cimet, suvo grožđe i orasi: Napravite POSNO MEDENO SRCE (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

 Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min.

Foto: Privatna arhiva

Ohlađenu poslužiti.

Uživajte u prelepom ukusu!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU