Cimet, suvo grožđe i orasi: Napravite POSNO MEDENO SRCE (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

19. 12. 2020. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 200 ml. kisele vode
  • šolja brašna od 200 gr.
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 gr  čokolade posne
  • 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 50 gr seckanih oraha
  • 100 gr suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati vodu dodati ulje, 6-7 kašika džema pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.

Pročitajte još: Dočekajte slavu spremni: Spremite ukusnu posnu sarmu za Nikoljdan (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.

Pročitajte još: Zdravo i ukusno: Napravite posnu ČORBU OD BATATA (FOTO/VIDEO)

Foto: Deposit

Izvaditi kolač pa ga preliti čokoladom i džemom i vratiti na trenutak, 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40 min. Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU