Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ali ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)
Uzmite jednu šolju i neka vam ona bude merica kojom ćete sipati sve sastojke, jer je to jedini način da dobijete dobru količinu namirnic.a. Takođe, nabavite malu čašu (najbolje za žestoka pića) kojom ćete praviti tortice. Plastično jaje nije dobar izbor, jer će kora biti topla.
Pročitajte još: Najlakši vikend-slatkiš: Pupoljci RUŽICA od lisnatog testa za 100 dinara (FOTO)
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 šolje šećera
- 2 šolje brašna
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 šolja zejtina
- 1/4 prašak za pecivo
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. Razdvojte belanca i žumanca i ulupajte prvo šlag mikserom, pa dodajte kašiku po kašiku šećera. Dok radi mikser nastavite da dodajete žumanca, pa zejtin, brašno i na kraju orahe. Kada sve dobro umutite, sipajte smesu u pleh i ubacite u rernu.
Čim izvadite koru odmah napravite tortice
Kora se peče dok ne porumeni i obavezno proverite čačkalicom da li je pečena pre nego što je izvadite. Kada se ispeče, izvadite koru iz pleha i prebacite na radnu površinu. Čašicom izvadite tortice i odmah ih prebacite na tanjir da se hlade. Testo koje je ostalo od pravljenja tortica izmrvite rukom.
Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)
Sastojci za fil:
- 200 grama mleka
- 1 šolja šećera
- 100 grama čokolade
- 100 grama oraha
U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga na ringli, pa izlomite čokoladu i sipajte u mleko, dodajte šećer i neprestano mešajte. Kada se sve lepo sjedini sklonite sa vatre i dodajte orahe. Mešajte i do dajte izmrvljene ostatke kore. Kada se napravi gust fil koji možete kašikicom da stavljate na vrh svake tortice - završili ste posao.
Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati
Tortice će biti još ukusnije ako napravite šlag od slatke pavlake i ukrasite ih višnjama ili šarenim mrvicama.