PUN POGODAK ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Mali, posni MAFINI HLEBČIĆI sa semenkama (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 300 ml mlake vode
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 450 gr hlebnog brašna
- malo soli
- 1 puna kašika integralnog pšeničnog brašna
- 2 kašike lanenog semena
Priprema:
Rastopiti kvasac u vodi, dodati dve kašike brašna i šećer, pa kad zapeni dodati ostatak brašna, soli, integralno brašno i laneno seme.
Pročitajte još: Ovo sigurno niste probali: Brokoli i bešamel sos savršeno se stapaju (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Zamesiti glatko testo, potom pokriti i ostaviti da odmara oko 30 min na sobnoj temperaturi. Naraslo testo istresti na sto posut brašnom, obraditi malo rukama oblikujući veknu.
Pročitajte još: Koliko su zdravi KISELI KRASTAVČIĆI: Nisu samo ukusni
Foto: Privatna arhiva
Iseći ga na manje komade i rukama oblikovati manje loptice. Poređati u mafini kalupe i ostaviti da poraste pokriven.
Pročitajte još: Greške koje pravimo prilikom spremanja KAJGANE: Tajna je u malim stvarima
Foto: Privatna arhiva
Peći na 180 stepeni oko 40-45 min. Fantastične male loptice prelepog kusa. Uživajte!