PUN POGODAK ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Mali, posni MAFINI HLEBČIĆI sa semenkama (FOTO/VIDEO)

15. 12. 2020. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 300 ml mlake vode
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 450 gr hlebnog brašna
  • malo soli
  • 1 puna kašika integralnog pšeničnog brašna
  • 2 kašike lanenog semena

Priprema:

Rastopiti kvasac u vodi, dodati dve kašike brašna i šećer, pa kad zapeni dodati ostatak brašna, soli, integralno brašno i laneno seme.

Pročitajte još: Ovo sigurno niste probali: Brokoli i bešamel sos savršeno se stapaju (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Zamesiti glatko testo, potom pokriti i ostaviti da odmara oko 30 min na sobnoj temperaturi. Naraslo testo istresti na sto posut brašnom, obraditi malo rukama oblikujući veknu. 

Pročitajte još: Koliko su zdravi KISELI KRASTAVČIĆI: Nisu samo ukusni

Foto: Privatna arhiva

Iseći ga na manje komade i rukama oblikovati manje loptice. Poređati u mafini kalupe i ostaviti da poraste pokriven. 

Pročitajte još: Greške koje pravimo prilikom spremanja KAJGANE: Tajna je u malim stvarima

Foto: Privatna arhiva

Peći na 180 stepeni oko 40-45 min. Fantastične male loptice prelepog kusa. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU