Greške koje pravimo prilikom spremanja KAJGANE: Tajna je u malim stvarima
Jaja se brzo se pripremaju, a odliča su kombinacija proteina i masti, a i veoma su hranljiva. U kojem god obliku ih pripremali, zdravo je. Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno.
Saveti uz koje će kajgana svaki put biti savršena:
Pripremate kajganu na jakoj vatri
Brzo će biti gotova, ali ne treba ih spremati na jakoj vatri. Nećete uštedeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tiganj na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Ovako će se najravnomernije ispržiti.
Pročitajte još: Napitak koji nas čini pametnijima: Kuvano vino ili topla čokolada?
Mutite jaja u tiganju
Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda nakon što se tiganj zagrejao dodajte.
Pročitajte još: Ovo je TRIK zbog kog više nikada nećete napraviti ŽILAVE PALAČINKE
Ostavljate ih predugo u tianju nakon spremanja
Kada ste jednom isključili ringlu, jaja nikako nemojte ostavljati još u tiganju. Ona brzo menjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promene. Kako biste izbegli da budu suva i tvrda, izvadite ih odmah nakon pripreme iz tiganja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU