Posni recept: Kiseli kupus sa krompirom i začinima u rerni (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

11. 12. 2020. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 600-700 gr krompira
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 1 veća crvena sveža paprika
  • 3 čena belog luka
  • malo luka belog u granulama
  • livorov list
  • biber, ulje
  • crvena mlevena paprika

Priprema:

Luk iseći na krupnije rezance kao i papriku i beli luk i sve to propržiti na ulju. Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk proprži ubaciti kupus.

Pročitajte još: Ukusno testo: Slatki hleb sa sirom i suvim grožđem: (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Sve lepo dinstati bez dodatka vode na tihoj vatri. Krompir skuvati, ne mora sasvim, pa ga malo prohladiti.

Foto: Privatna arhiva

Kad nam se kupus izdinstao (treba oko 30 min) dodati alevu papriku, crvenu mlevenu, biber može malo i ljute tucane papirke i sve izmešati.

Pročitajte još: Poslastica posle koje ćete polizati prste: SOČNI KOLAČ preliven čokoladom (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Krompir iseći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i belog luka u granulama. pa uglaviti između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 min da se zapeče. Uz kupus predlažem posnu čorbicu, recept na kanalu...Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU