Sočna, SLATKA, a ne goji! Pa, šta je to?
Kada pojedete dve mandarine u organizam ste uneli 30 miligrama vitamina C i samo 30 kalorija! Ovo mandarinu čini korisnijom i boljom od pomorandže!
Pročitajte još: Istraživanja o ZELENOM ČAJU: Koliko šolji dnevno je dovoljno
Mandarina je iz jugoistočne Azije tek u 19. veku stigla u Evropu, a ime je dobila po narandžastoj odeći mandarina koji su imali privilegiju da je jedu. Lako se ljuišti, neuporedivo lakše od pomorandže, a nije kisela kao limun, a sve to je čini kraljicom citrusnog voća.
Ukoliko imate neku ranu ili imate utisak da vas "hvata" mandarina - kupite mandarinu! Bogate su i vitaminom A i folnom kiselinom, što ih čini odličnim za trudnice.
Ne uklanjajte bela vlakna . zdrava su!
Kada jedete mandarine najvažnije je da ne uklanjate bela vlakna između kriški.
Zašto? Zato što su ova vlakna odlična za one koji drže dijetu, jer u želucu daju osećaj sitosti. Ova lamela se sastoji od topljivih vlakana, a dobar je oksidans.
Pročitajte još: Imaju neverovatnu moć: Zašto treba da uvrstimo ROTKVICE u ishranu
Manadarina snižava pritisak, jer je bogata kallijumom, a zdrava je i kora ukoliko znate njeno poreklo - odnosno da nije prskana. U svakom slučaju je nemojte bacati, nego je stavite na radijator da se osuši i zamiriše kuću.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU