Napravite TOPLU ČOKOLADU za hladne dane: Po ovom receptu prave Italijani

Kristina LJubisavljević

07. 12. 2020. 000000 20:20

Foto: Deposit

Nikad nema dogovora oko toga gde se pije najbolja topla čokolada u Italiji! Jedni tvrde da je to samo Firenca, ali drugi prednost daju Milanu. Sigurni smo da se najbolja topla čokolada pije u vašoj kući, naročito ako je pripremite po ovom receptu.

Sastojci:

  • 5 kašičica kakao praha
  • 4 kašičice gustina
  • 4 kašičice šećer
  • 500 ml mleka
  • 120 gr crne čokolade
  • 2 kašike šlaga (opciono)

Pročitajte još: POSLASTICA ZA SVAKI DAN: Zajedno sa bakom Jelom napravite SJAJAN SOČNI KOLAČ (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte "na suvo" kakao prah, gustin i šećer.

Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice.

Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).

Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera.

Pročitajte još: Napitak za zimski period: Šargarepa, mleko i med (RECEPT)

Podelite u dve šolje i, po želji, ukrasite umućenim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU